EN  |     HE

Rent in London

מאת קורפורט רסורסס גרופ (ישראל) בע"מ
לונדון, שלפני ואחרי הפרידה מיבשת אירופה והאיחוד אירופי המשותף, הייתה תמיד עיר שמשכה חברות ועובדים זרים רבים מכל קצווי תבל, כולל ישראל. היא עדיין אחת הערים המבוקשות לכאלו שרוצים לצאת לרילוקיישן.

מסיבה זאת ועם ההתעוררות מחדש של נושא הרילוקיישן בעולם, מצאנו לנכון לעדכן בכמה פרטים את נושא הדיור בעיר זאת, שכידוע איננה נחשבת לזולה במיוחד וגם עם בעיות דיור לא קטנות משלה.

 

דמי השכירות בלונדון וסביבתה עלו במהלך הרבעון הראשון והרבעון השני וכעת הם גבוהים באופן ניכר מהרמות שלפני המגפה. כשהביקוש עולה על ההיצע, דמי השכירות חזרו בשיעורים היסטוריים מאז נקודת השפל של המגיפה ברבעון הראשון של 2021.

 

עם עלייה במספר ההעברות של חברות והגעתם של סטודנטים זרים רבים, המתערבבים בביקוש המקומי, שכר הדירה צפוי להמשיך לעלות בקצב קבוע גם בשנה הבאה. בדמי השכירות באזורים הטובים יותר במרכז לונדון נראות עליות גדולות יותר מאשר באזורי מגורים טובים אך קצת פחות מרכזיים.

 

לדברי ג'ון האמפריס, ראש מחלקת רילוקיישן ושירותים תאגידיים באחת מחברות הנדל"ן היותר גדולות בלונדון, "נפח החיפושים גדל בהתמדה וצפוי להימשך לתוך הקיץ, ואנחנו יכולים לצפות למאבקי הצעות ותחרות. בגלל העלייה בביקוש. מומלץ שעובדי חברות זרות המגיעים ללונדון יגיעו עם קצובות דיור גבוהות ויהיו מהירי החלטה בבחירתם מאחר והנכסים המוצעים עומדים להשכרה, נחטפים במהירות רבה...

 

יש כמה אינדיקציות להאטה באופק. טום ביל, ראש מחקר מגורים בבריטניה באותה חברת נדל"ן, אמר כי "היצע השכירות העיקרי עדיין נמוך אך נמצא בעלייה מכיוון ששוק המכירות יכול להתקרב לשיא עם היצע גבוה וביקוש גבוה" וחלק מההיצע יעבור לשוק השכירות. חברת איראינק עורכת מחקרי ניתוח דיור מעמיק בלונדון, עם משתנים ומגזרי שוק רבים ויכולה לסייע בידי החברות למצוא את המתאים להן ביותר.

 

Courtesy of AirInc/Boston