EN  |     HE

עדכון שכר דירה למומחים זרים במספר ערים חשובות ברחבי תבל

מאת דורון ניב
לאור סימנים גם אם קלים אך מעודדים להתעוררות מסוימת בתחום הניוד הגלובלי ונכונותם של יותר עובדים לצאת לרילוקיישן, הקורונה עדיין איתנו. רצ"ב נתונים על מבחר ערים ברחבי תבל שבדרך כלל נחשבות למושכות מומחים זרים. זוהי כמובן רשימה מצומצמת ונשמח לסייע בבדיקת הנושא והמחירים גם בערים אחרות לפי צורכי החברות השונות.

בוסטון MA, ארה"ב (שוק נופל)

מגפת ה- COVID-19 גרמה לירידה בשוק השכרת הדירות בבוסטון בזמן ששכירות הבתים גדלה ככל שהתושבים עברו לפרברים. המשרות הפנויות גדלו עקב מיעוט כניסות בינלאומיות (הכוונה למומחים זרים כאשר בוסטון נחשבת עיר מאוד אטרקטיבית למומחים כאלו). אל מול ירידה בביקוש, יש משכירים שפיתו את הדיירים על ידי הורדת דמי השכירות, הפחתת תשלום דמי תיווך או ויתור על שכר דירה בחודש הראשון. השוק צפוי להתאושש חלקית במהלך השנה הבאה עם חזרתם של מועסקים לשוק השכירות.

 

סן חואן, פורטו ריקו (שוק עולה)

הביקוש לדירות ירד בשכונות בהן מגבלות COVID-19 סגרו חופים ציבוריים ומסעדות. הגידול מתבטא בביקוש לבתי שכירות שנמצאים בהיצע מוגבל. עקב שוק מכירות משגשג, בעלי בתים רבים מכרו בתים להשכרה, מה שצמצם עוד יותר את ההיצע. דמי השכירות של הבתים עלו משמעותית בשכונת Guaynabo הפופולרית עם זרם גדול של משפחות של Expats.

 

סן חוזה, קוסטה ריקה (שוק נופל)

בתחילת המגיפה של COVID-19, בעלי הבתים הורידו מעט את שכר הדירה כדי לפתות שוכרים. שיעורי הדירות הפנויות עלו בחצי השנה האחרונה, מה שאילץ את בעלי הדירות להפחית את שכר הדירה בצורה משמעותית יותר. מצב זה משך שוכרים מקומיים ליחידות יוקרתיות יותר, שכיום הן זולות יותר בגלל חוסר ביקוש מצד Expatriates .

 

ליברוויל, גבון (שוק נופל)

דמי השכירות ליחידות יוקרתיות ירדו ואילו דמי השכירות ליחידות צנועות נותרו יציבים. למרות כמות הדירות הריקות עקב יציאה של מומחים זרים רבים בשל מגפת COVID-19 ופרויקטים בנושאי נפט וגז שנתקעו או בוטלו, כמה בעלי בתים מהססים להוריד את שכר הדירה.

 

טהראן, איראן (שוק נופל)

מגפת ה- COVID-19 ותעשיית נפט וגז חלשה הגבירו את יציאתם של מומחים זרים. שכר הדירה ליחידות איכות למומחים זרים ירד מכיוון שיש מעט מאוד הגעות של מומחים זרים.  במקום דמי שכירות נמוכים יותר, יש משכירים שמשאירים נכסים פנויים, ולכן הממשלה יישמה "ארנונה פנויה". רוב בעלי הדירות מצאו דרכים לעקוף את המס החדש ושומרים על דמי שכירות גבוהים. דמי השכירות ליחידות פרמיום צפויים להישאר יציבים גם בשנת 2022. אנו מניחים שלמרות ירידת המחירים לא יהיו "קופצים" רבים לגבי שוק זה.....

 

קייפטאון, דרום אפריקה (שוק נופל)

מגפת ה- COVID-19 האטה את שוק השכירות בקייפטאון, וגרמה לשכירות הנמוכה ביותר מזה עשרות שנים. שיעורי הנכסים הפנויים עלו בבתים גדולים יותר כאשר השוכרים המקומיים הצטמצמו לנכסים קטנים וזולים יותר כדי להתמודד עם הסערה הכלכלית. יש משכירים שהופכים את בתי הנופש ליחידות שכירות ארוכות טווח, מה שמגדיל עוד יותר את היצע השכירות. שוק השכירות צפוי להישאר יציב למדי ככל שמתקדמים בחיסונים ברחבי העולם אך אסור לשכוח שלדרום אפריקה יש מוטציה על שמה.....

 

אבו דאבי, U.A.E (שוק נופל)

שוק שאמור לעניין מאוד את איש העסקים הישראלי. מגפת ה- COVID-19 האטה את שוק השכירות של אבו דאבי. אמנם היו מעט עזיבות, אך מדיניות ההסגר הקפדנית של אבו דאבי הרתיעה את הגעתם של מומחים זרים והפחיתה את הביקוש בשכונות מסוימות. תושבים מקומיים עברו להתגורר בעיר בווילות גדולות יותר, אשר שמרו על הביקוש לבתים אלה. השוק נמצא בתחתיתו ודמי השכירות צפויים להתייצב בחלק האחרון של 2021.

 

דובאי   U.A.E(שוק נופל)

גם עיר/מדינה זאת מעניינת מאוד את איש העסקים הישראלי. דובאי חוותה ירידה בשכר הדירה בתחילת COVID-19 אך ראתה התאוששות משתנה במהלך הגל השני. יש ביקוש חזק אך היצע מוגבל של וילות. דירות בשכונות פחות רצויות ראו ירידה בביקוש ועליות גדולות בפנויות. עם מעט ההגעות של מומחים זרים, המשרות הפנויות גדלו בסך הכל. שוק השכירות של דובאי נשען במידה רבה על מומחים זרים(Expats)  ולא יחלים עד שיסולקו מגבלות הניידות  בשל הקורונה.

 

מנילה, פיליפינים (שוק נופל)

דמי השכירות פחתו מאז תחילת מגפת COVID-19 והדיירים צברו כוח רב יותר במשא ומתן. עם מעט הגעות של מומחים זרים. מרבית הפעילות בשוק השכירות הייתה של שוכרים מקומיים. הדיירים מסרבים להתחייב לחוזי שכירות ל -12 חודשים, ומכריחים את בעלי הדירות לקצר חוזים ל -7 חודשים. ברוב השכונות רואים ירידה בביקוש והגדלת ההיצע. לאחר הסרת מגבלות הניידות בשל מגפת הקורונה, שוק השכירות של ה- Expats  של מנילה צפוי להתאושש.

 

כצפוי, במצב של משבר עולמי, שוק הדיור יורד וזוהי הזדמנות לחברות שתהיינה זריזות בניוד עובדיהן ליעדים כאלו ואחרים. אבל, כל עוד הקורונה שולטת במספר לא קטן של מדינות ומדיניות החיסונים איטית למדי גם במדינות מרכזיות כמו גרמניה ובדרום אסיה, יש להניח שמספר העובדים המניודים יישאר עדין נמוך.

 

מידע זה ניתן באדיבות חברת AIRINC/USA בעקבות סקר יוקר המחיה שהחברה מבצעת כמה פעמים במשך השנה.

למידע רחב יותר או לגבי ערים אחרות, אנא פנו למשרדנו.