CRG - Global HR Management and Relocation
|
כנס ה - EuRA/פורטו 2015מאת דורון ניב
כבכל שנה בסוף חודש אפריל, קיים ה - European Relocation Association (EuRA) את הכנס השנתי שלו בין התאריכים 21 - 24 באפריל, והפעם בפורטו - העיר השניה בגודלה בפורטוגל.
645 משתתפים (מספר שיא של כל הזמנים) מ- 58 מדינות באירופה, אסיה, ארה"ב, אוסטרליה ואפריקה השתתפו בכנס.
תחום הרילוקיישן הולך ומתרחב ברחבי תבל כפי שניתן לראות מהמספרים הגדלים והולכים כאשר השנה הצטרפו עוד שתי מדינות, בלרוס ועומאן שאפילו אליהן הגיע תחום הרילוקיישן (לא ברור אם יש הרבה מתנדבים המוכנים לנסוע לשם...). גב' אניטה מייר נשיאת ארגון ה - EuRA (בלגיה) ומר תד צורלינגן/מנכ"ל הארגון (בריטניה)
סיבות שונות משפיעות על גודל המשלחות בארוע וכך מצאנו שבריטניה שלחה את מספר הנציגים הגדול ביותר, סה"כ 130 איש והקדימה בהרבה אפילו את ארה"ב.
פעילות הרילוקיישן הבריטית מכסה לא רק את לונדון שבהיותה מרכז עסקי אדיר, בעיקר מרכז פיננסי, אטרקטיבית במיוחד למדינות רבות השולחות לשם אין ספור נציגים.
לא מעט מומחים ועובדים מופנים גם לערי שדה שונות בשל תעשיות מגוונות, תעשיית נפט וגז וכו'.
המדינה השנייה בגודלה הייתה ארה"ב עם 59 נציגים. זוהי כמובן מולדת התחום ועד היום המדינה המפעילה בעצם את כל פעילויות התחום באמצעות מה שמכונה Relocation Management Companies, מספר חברות ענק המניידות אלפי אנשים בשנה על פני כדור הארץ באמצעות הרשתות שלהם או שותפים מקומיים בארצות השונות.
המעצמה האירופית הראשונה במעלה, גרמניה בלטה עם 33 נציגים ואולי להפתעת הקורא הישראלי, רוב הנציגים מגיעים ממינכן ופרנקפורט.
ברלין, הכל כך אהובה על ישראלינו, נמצאת כמעט בבידוד.
חלקכם בוודאי יופתע מגודלה של המשלחת השוויצרית, 26 נציגים, מדינה שמהווה מעין "אי" בתוך האיחוד האירופי ואיננה חברה בו ובנוסף נתפסת כנוקשה מאוד בדיני ההגירה שלה. ממשלת שוויץ השכילה ליצור בתוך שטחה כמה אזורים מסחריים הנהנים ממשטר מיסוי נוח במיוחד וכך מרויחה המדינה השקעות זרות רבות מצד חברות ענק שמתיישבות דווקא בשוויץ השקטה והמשעממת למדי, אך נהנות ממשטר מיסוי והגירה נוח יותר.
בלגיה, בהיותה בירת האיחוד האירופי, נהנית גם היא מזרימה יפה של נציגים שונים ורבים מכל רחבי תבל ולכן גם היא הייתה מיוצגת במספר שיא של 32 נציגים.
השנה ניתן היה לראשונה להבחין בלא מעט מנציגי היבשת השחורה הנמצאת בקצב פיתוח מהיר של סקטורים שונים, בעיקר בתחום הגז והנפט אך גם בפיתוח עצמי של המדינות עצמן ומכאן הצורך בבניית תשתיות רילוקיישן מקצועי גם בארצות אלו. שתי הענקיות האסיאתיות, הודוו וסין, נכחו אך במספרים זעירים בהתחשב בגודלן. חברות הרילוקיישן בהודו וסין עוסקות בעיקר בקליטה פנימה של זרים בעוד שעובדי סין והודו, עדיין לא נהנים משירותי רילוקיישן מפותחים כמקובל באירופה, ארה"ב, אוסטרליה ויפן. עניין של תרבות לאומית שמן הסתם ישתנה תוך זמן לא ארוך.
לא נמצאו מגמות חדשות וחדשניות בכנס פרט לכניסתן של אפליקציות שונות ומשונות בכל מיני תחומים.
ממשיך לבלוט הגידול בתחום והתרחבות תחום הרילוקיישן לארצות שמעולם לא היו מעורבות בעניין - לא כקולטות עובדים ברילוקיישן ולא כמשגרות מומחים.
מגמות המיזוגים והרכישות נמשכת בשתי רמות: חברות הרילוקיישן הגדולות RMC's (מספר די קטן יחסית של רשתות עולמיות שמקורן בארה"ב), ממשיכות לרכוש חברות קטנות יותר, וחברות רילוקיישן "רגילות" שביסודן הינן חברות משפחתיות, אפילו של יותר מדור אחד, נרכשות/מתמזגות עם חברות שילוח שמטבען גדולות ועשירות יותר ונדרשות היום הן בגלל האירגונים בהם הן חברות והן בשל דרישות השוק, להחזיק ברשותן גם שירותי רילוקיישן מלאים. כך למשל הפגינה חברה אמריקנית בשם Dwellworks, יכולת בליעה מדהימה ובמהלך 2014 החלה ברכישת חברת הרילוקיישן הגרמנית הגדולה והידועה ביותר RSB Deutschland (שלא מעט חברות ישראליות נהנו משרותיה המצטיינים) וממש בימים האחרונים של 2014 רכשה גם את חברת Dean Foster Associates מניו יורק, שנשיאה, דין פוסטר מוכר היטב ללא מעט ישראלים מביקוריו בישראל והרצאותיו השונות, בעיקר בכנסים של ארגון משאבי אנוש.
הכנס בדרך כלל איננו משופע בהרצאות רבות ומשאיר את רוב הזמן לחברי הארגון לפגישות בינם לבין עצמם לצורך חיזוק הקשרים העסקיים. יחד עם זאת דובר רבות על המשך המגמה בה ה"רילוקיישן הקלאסי" של יציאה למדינה אחרת עם המשפחה לתקופה של 3-5 שנים, אמנם קיימת בהחלט, אך היום, בשל המחסור הרב בכוח אדם מיומן, מספר הנסיעות הולך וגדל אך אורכן מתקצר וסגנונן משתנה - נראה יותר נסיעות של בודדים בלי בני משפחה, לתקופות קצרות יותר ועם הרבה פחות מטען כבד...זו כנראה הסיבה שניתן בקלות להבחין שנושא הרילוקיישן חי, קיים ובועט באירופה, ארה"ב ואסיה ועכשו גם אפריקה מצטרפת לחגיגה אך סגנונו קצת שונה.
בשל הקשיים הכלכליים של השנים האחרונות (בעיקר באיחוד האירופי וארה"ב), נציגים רבים התלוננו על מחירים נמוכים במיוחד שהם נדרשים לתת ללקוחותיהם שכמעט אינם מאפשרים מתן שרות מקצועי ורציני לעובדים המתניידים.
זמן רב, הן באולמות הדיונים והן בשיחות הרבות שהתנהלו בין הנציגים, הוקדשו לתופעה שהולכת ומחמירה, ה - Compliance המתבטא בקשיים הולכים וגוברים בהשגת רישיונות עבודה במדינות שונות וכן בנושאי מיסוי בינלאומי. בעוד שיותר ויותר מדינות מאפשרות כיום גם לבת/בן הזוג לעבוד בעת השהות בארצם, מוערמים קשיים רבים על עצם קבלת רישיון העבודה והשהייה שהם לצורך "עניי עירך קודמים". מרבית ארצות האיחוד האירופי למשל נמצאות תחת אבטלה כבדה ביותר ולכן מדוע שיסכימו לקבל כל כך הרבה עובדים זרים? אמנם את הרשיונות מקבלים בדרך כלל בסופו של יום (או בסופם של כמה חודשים לפחות...) אבל לא לפני "הוצאת המיץ" מאנשי ההגירה והרילוקיישן שעובדים מאוד קשה על כל תיק כזה ונדרשים להציג אין ספור ניירות.
גם עולם המיסוי הולך ומסתבך ורצוי מאוד לערב יועץ מס לפני צאתו של כל עובד למשימה במדינה אחרת.
הארגון האירופי משקיע מחשבה רבה גם באירועים החברתיים שהוא עורך במהלך הכנס וכל זאת על מנת לחזק את הקשרים בין חבריו. יש לציין שהוא עושה זאת בהצלחה רבה וטוב שכל וטעם! אכן, האוירה הכללית ששרתה בארבעת ימי הכנס הייתה חמה וחברית ביותר - מעין "אחוות העמים" ואירועים פוליטיים וצבאיים נדחקו לקרן זוית.
ולסיום, מילה טובה על מארחינו הפורטוגזים! אדיבות ויעילות, אירוח חם ושרות מעולה בכל אשר ביקשת ונגעת שראויים לציון! יש לגם לציין שמאז הכנס הקודם בליסבון לפני 8 שנים, רמת האנגלית השתפרה פלאים! כמעט ואין קשיי תקשורת עם בני העם החביב הזה.
הכנס הבא יתקיים באפריל 2016 והפעם כמו שנאמר - קל"ב - האי מלטה!
דורון ניב - מנכ"ל חברת (Corporate Resources Group (Israel) Ltd. (CRG חברת יעוץ למשאבי אנוש בינלאומיים המייצגת בישראל את:
Strategic Rewards Group/NYC - חברת ייעוץ אמריקנית בתחום תגמול והטבות גלובליות.
Paragon Global Resources – אחת מחברות ה – Relocation Management הגדולות בעולם.
פורסם לראשונה באתר HRS ב – 21.05.15 |