EN  |     HE

The FEM/EMEA Global Mobility Summit 2014/London

מאת דורון ניב
קרוב ל - 600 חברי ה - Forum for Expat Management, אנשי אירגונים וספקים, נפגשו ביום ששי, 7 בנומבמבר בלונדון בכנס הארופי של הפורום.
כידוע, גם בישראל יש כמה עשרות אירגונים וספקים החברים בסניף הישראלי של הפורום (FEM).
 
הכנס התקיים במלון Lancaster היוקרתי במרכז לונדון והיה בנוי מיריד ספקים ומסדרת הרצאות מגוונות שניתנו ע"י מומחי חוץ ומומחים ממיטב החברות בבריטניה, אירופה וארה"ב.
 
תמיד נעים להתחיל את היום הארוך והעמוס בשיחת בוקר בעברית קלה עם בריאן פרידמן, מייסד ה - FEM והדמות המובילה בו שהפכה את הארגון מ"גוף אינטרנטי" לגוף גלובלי אמיתי עם למעלה מ - 40 סניפים פעילים בכל יבשות תבל ואשר מקיים כנסים וירידים גלובליים מספר פעמים בשנה באירופה, ארה"ב ואסיה. למרות העברית הקלה בבוקר, לארגון כארגון אין שום קשר מיוחד לישראל פרט לכך שכבר בתחילת דרכו התעקש על הקמת סניף ישראלי.
 
מבין הספקים בתחום בלטו חברות Relocation Management Companies כגון פאראגון, קראון, אלטיר וסירבה (כולן כמובן אמריקניות), חברות ייעוץ גלובליות כמו Airinc ו - ECA, שתי פירמות עורכי הדין הגדולות בעולם לדיני הגירה Fragoman ו - BAL, ומספר חברות הובלה וביטוח.
 
מבין הארגונים המשתתפים בלטו חברות ענק כמו: Siemens, Unilever ,Shell, Bosch,  KPMG, Bayer, E&Y, Sanofi, Roche  ועוד רבות וטובות...
 
יש לציין את רמת הארגון הגבוהה של הכנס:
 
יריד ספקים מאורגן היטב ובנוי נכון כך שבזמן סביר לגמרי ניתן לעבור על פני כל הדוכנים ולשוחח מעט עם הנציגים השונים כמו גם לאסוף חומר כתוב. משתתפי הכנס נחשפים למעשה לרשימה גלובלית מכובדת ביותר של מיטב ספקי תבל (בתחום הניידות הגלובלית) וכך יכולים בהמשך לחסוך לעצמם זמן רב בעת עבודתם השוטפת.
 
בריאן פרידמן/מייסד הארגון והרוח החיה בו
 
בקטע הדיונים והמצגות, בלטו שני מונחים שאינם חדשים לארגון ונשמעים שם כבר מספר שנים: Compliance  ו - Talent Management.
 
השוני היה בעצמת המונחים או היקפם כאשר כמעט כל המרצים הדגישו את העובדה שמונחים אלו שולטים בכל הפעילות הגלובלית בצורה של הקפדת יתר בנושאי הגירה ורשיונות עבודה כמעט בכל המדינות, נושאי מיסוי והקשר החזק בין ניהול הכשרונות והניידות הגלובלית.
 
לאחר הדיון הכללי ופתיחת הכנס בבוקר, חולק היום ליחידות זמן של 40 דקות כאשר בכל פסק זמן כזה מתנהלות 3 הרצאות במקביל בנושאים שונים לבחירה ע"י המשתתפים.
 
הסבב הראשון עסק בנושא מדיניות הגירה של חברות נוכח הקשיים ההולכים ומתרבים במרבית המדינות בקבלת אשרות עבודה ושהייה הולמות ניתן ע"י מומחי חברת Fragomen הנחשבת למשרד עורכי הדין הגדול בעולם בתחום ההגירה והרילוקיישן מארה"ב עם משרדים בארצות רבות). הרצאה נוספת מפי הפסיכולוג התעסוקתי Vernon Bryce עסקה בקשר שבין פרופיל המועמד לניוד  והצלחת המשימה. עובדה ידועה לאורך כל השנים היא שלא מעט חברות נכשלות במיון וגיוס המועמד המתאים למשימת רילוקיישן. לא בהכרח עובד מצטיין בחברה יתאים דווקא למשרת רילוקיישן וההפך. הפסיכולוג סקר בהרצאתו מחקר ראשוני בנושא הדן בשאלות אם יש פרופיל מוגדר להצלחת משימת ניוד, האם ניתן לזהות מערכת ברורה של מאפייני הצלחה והאם מאייפנים אלו עשויים לעזור לאנשי מקצוע באיתור מועמדים למשימות בינל' אשר גם יצליחו (ננסה להרחיב בנושא מעניין זה בעתיד הקרוב). ההרצאה השלישית עסקה בנושא "כאוב" ומוכר להרבה אירגונים בישראל וזו מדיניות הנסיעות העסקית של הארגון: מספר הנסיעות גדל, הנסיעות "המסורתיות" משתנות לנסיעות יצירתיות יותר ובהן אפשרות להוזיל כרטיסים מול סיכונים אחרים, וכו'.
 
סבב ההרצאות השני עסק בדמוגרפיה המשתנה של "קהילת השליחים" - קרי - ה- Expats: יותר נשים נוסעות, משפחות בעלות מבנה "לא מסורתי" כאשר יש מדינות שעדיין מטילות מגבלחת רבות בנושא, וכו'.
 
הרצאה נוספת עסקה בשינויים בחוקי ההגירה בשווקים מתעוררים עם דגש על ברזיל, דרא"פ ותורכיה והקשיים ששלטונות מדינות אלו מערימים על המעונינים להכנס לגבולן לצרכי עבודה.
 
המוצלחת מבין השלוש הייתה הרצאתה של מנהלת שירותי הייעוץ של חברת Sterling, חברת רילוקיישן והובלה מובילה בבריטניה ובאירופה אשר בצורה שיטתית הסבירה כיצד לבנות מדיניות ניוד גלובלי  עדכנית לצרכי העולם המשתנה וכיצד לתחזקה. נכון שנושא זה מתאים יותר לאירגונים גדולים המניידים עשרות, מאות וגם אלפי עובדים בשנה, דבר הקורה בישראל במידה מצומצמת למדי אך דווקא בשל סדרי הגדול הכל כך שונים, חשוב שגם חברות ישראליות תהיינה מאורגנות טוב יותר בנושא שהוא גם מורכב מאוד ובעיקר יקר מאוד... אנו ננסה בשבועות הקרובים להציג לקוראי HRS חלקים מהרצאה זאת.
 
בסבב השלישי, ההרצאה הבולטת הייתה של מיודענו Dean Foster אשר הרצה בשנים האחרונות מספר פעמים בכנס משאבי האנוש השנתי של מגאזין "משאבי אנוש" בישראל. הרצאתו של דין עסקה בשלבי הפיכת הארגון ומנהליו מ"מקומיים" ל"גלובליים" ומה צריך המנהל הגלובלי בארגז הכלים שלו.
 
מזנוני ארוחת הצהרים העשירים (אל דאגה! אוכל אסייאתי פיקנטי ולא אוכל בריטי...) שהוצבו בשטח היריד אפשרו למאות המשתתפים להפגש פעם נוספת לשיחות הכרות ועסקים כמו גם מעבר נוסף על פני הדוכנים השונים.
 
לקראת סיום היום, נאספו כל המשתתפים למליאה נוספת. מנהלת בכירה מחברת TNT סקרה את הקשר החזק בין ניוד גלובלי וניהול כשרונות לאחר שציירה תמונה עגומה ביותר של הדמוגרפיה האירופית וכיצד יראה שוק העבודה האירופי בעוד 10-20 שנה, לאור שיעורי הילודה הנמוכים באירופה. המרצה רק שכחה או התעלמה מהשינוי הדמוגרפי המואץ שאירופה עוברת כרגע עם סוגי אוכלוסיה אחרים המציפים את שוקי העבודה שלה ואשר עלולים לשנות לגמרי את התמונה....
 
לסיכום הציג יו"ר ה - FEM את הסקר האחרון של הארגון העוסק במגמות העולמיות של הניוד הגלובלי וניהול הכשרונות.
 
לפי מיטב המסורת, הכנס מסתיים בקבלת פנים וארוחת ערב חגיגית  (המחייבת מה שקרוי "לבוש ערב" (Black Tie) בה מחולקים פרסי הצטיינות לחברות שונות לפי מספר קטגוריות ובין הזוכים השנה גם נציגים ישראליים! חברת הביטוח הרפואי דיוידשילד המוכרת לרבים מהארגונים בישראל המשגרים עובדים לחו"ל.
 
אנו מפנים את תשומת לב בעלי התפקידים הרלוונטיים בארגונים השונים לעובדה שההשתתפות בכנס, ביריד ובהרצאות הנה ללא עלות לחברי ה - FEM (ללא עלות לעובדי אירגונים. לספקים ויועצים קיימת עלות!).
 

דורון ניב/מנכ"ל חברת (Corporate Resources Group (Israel) Ltd. (CRG חברת יעוץ למשאבי אנוש בינלאומיים המייצגת בישראל את:

Strategic Rewards Group/NYC  - חברת ייעוץ אמריקנית בתחום תגמול והטבות גלובליות.
Paragon Global Resources – אחת מחברות ה – Relocation Management הגדולות בעולם.
Chapter Leader/The Forum for Expat Management/Israel