מאת: עידן ניב- מתאם רילוקיישן
כמדי שנה, בסוף חודש אפריל 2012, קיים ארגון הרילוקיישן האירופי (EuRA-European Relocation Association) את הכנס השנתי שלו (15 במספר) והפעם בבירת שבדיה- שטוקהולם. 577 נציגים מכל רחבי תבל (ולא רק אירופה) השתתפו בארוע.
לכנס שלוש מטרות מרכזיות:
- הידוק ושיכלול ה – Networking בין חברי הארגון כאשר פגישות נקבעות שבועות לפני תחילת הכנס.
- בניית תקנים וכללי אתיקה מקצועית אשר מחייבים את כל חברי הארגון. לארגון תוכנית בשם Quality Seal שמטרתה הקניית מעין תו תקן לחבריו. כמו כן בידי הארגון אמצעי משמעת מול אותם חברים אשר הפרו את כללי האתיקה.
- הדרכות שונות
השנה, עקב סיבות בריאותיות אשר מנעו מדורון ניב המנכ"ל להשתתף בכנס, ייצג את חברת סי.אר.ג'י. (ישראל) בע"מ מר דיויד דיוידסון - מנהל הרילוקיישן של החברה.
דיויד, אשר שימש כמנהל הרילוקיישן של סי.אר.ג'י בין השנים 1997 ו – 2000 אינו חדש בתחום משאבי האנוש הגלובלים והרילוקיישן אך יחד עם זאת, הייתה זו נסיעתו השנייה בלבד לכנס השנתי של איגוד הרילוקיישן האירופי EuRA.
נפגשתי עם דיויד לראיון קצר בכדי לשמוע ממנו את התרשמותו מהכנס השנה:
ש: מה ידוע לך לגבי מספר המשתתפים ומאילו מדינות הגיעו?
דיויד: למיטב הבנתי, בכנס השנה היו אמורים להשתתף 550 איש. בפועל נכחו בכנס כ- 577 משתתפים) לפי אתר ה-EuRA ). לארגון חברים ב – 56 מדינות ברחבי תבל כאשר יש מספר ארצות, חלקן מפתיעות, המובילות את הנושא. אולי אין זה מפתיע לגלות שבריטניה היא המדינה המובילה בנושא באירופה כאשר אחריה צועדות המדינות הגדולות או בעלות הכלכלות החזקות באיחוד כמו צרפת, גרמניה והולנד, אך למשל מפתיע לראות 4 מדינות קטנות יחסית כמו בלגיה, אוסטריה, שוויץ ונורווגיה להן יש רשימת משתתפים נכבדת. הסיבה לכך מן הסתם היא נוכחות "כבדה" של מוסדות האיחוד או מוסדות בינלאומיים אחרים בארצות אלו ותעשיית הגז המפותחת בנורווגיה דלת האוכלוסין אך העשירה מאוד במשאבים...במקרה של נורבגיה, הקירבה הגאוגרפית לשטוקהולם כמובן סייעה בנוכחות הכבדה.
ש: מה לגבי אוכלוסיית המשתתפים בכנס, רקע, גילאים?
דיויד: בכנס השנה הבחנתי בצעירים בשנות העשרים לחייהם ועד לחברים וותיקים יותר, כולל לא מעט מבוגרים בעשור השמיני של חייהם. כאן תמיד בולטת לטובה דמותו של נשיא הארגון במשך שנים רבות, הלמוט ברג מגרמניה, אחד האנשים הבולטים בעולם בתעשייה זאת (אשר חצה את גיל השבעים...) ואשר גם זכה בפרס הוקרה על תרומתו הרבה לנושא הניידות הגלובלית. באופן לא מפתיע בתחום משאבי האנוש והרילוקיישן אוכל לציין שהרבה מאוד נשים נכחו בכנס. מאחר וחלק לא קטן מחברות הרילוקיישן הן משום מה חברות משפחתיות, ניתן להבחין בלא מעט חברות שבהן משתתף כבר הדור השני וכנראה שגם ניצנים של הדור השלישי...
ש: מה אתה יכול לספר בנוגע לחברות המשתתפות, גודלן, מהיכן הגיעו וכד'?
דיויד: פגשתי בכנס עובדים מהחברות הגדולות ביותר בתחום כמו גם חברות קטנות יותר. אפשר לומר שבהחלט היה ייצוג לכולם השנה. כאמור, מהחברות הקטנות ביותר ועד לחברות הגדולות ביותר בתחום הרילוקיישן, לכולן הייתה נציגות. כמובן שמדינות אירופאיות רבות שלחו את נציגיהן אך גם מדינות רבות משאר חלקי העולם הראו נוכחות, כולל נציגים ממדינות כמו אוסטרליה, קוריאה, ונצאולה, ברזיל, קולומביה, ומוזמביק. שכנינו מארצות ערב מיוצגים כמו תמיד ע"י נציגת מצרים הותיקה וכן מספר נציגים מאיחוד האמרויות שם יש כידוע ריכוז אדיר של Expatriates. יש לציין שהשנה, בניגוד למה שתיאר דורון (ניב) בשובו מהכנס הקודם בפאלמה ובו בלט מספר החברות ממדינות קטנות כמו שוויץ ובלגיה, הכנס "נשלט" הפעם באופן טבעי ע"י מדינות סקנדינביה ובראשן שבדיה המארחת כמובן אשר שלחו הרבה חברות ונציגים ממדינותיהן.
ש: כיצד תתאר את האוירה בכנס?
דיויד: השנה כמו בכל שנה התקיימו סמינרים ופאנלים רבים כמו גם הקוקטילים המפורסמים בערבים. רשימת מרצים ארוכה מחברות הייעוץ הגלובליות השונות כגון מרסר ומנהלים ומנהלות מובילים מחברות הרילוקיישן הגדולות תרמו לחלק הלימודי/עיוני של הכנס כאשר לרשות המשתתפים עמד מבחר גדול של הרצאות בנושאים שונים. יש לציין שהנהלת הארגון פועלת רבות גם ברקע החברתי של הארוע והאוירה הינה נעימה, ידידותית (הפולטיקה נשארת בחוץ...) ומשוחררת.
הכנס הבא יתקיים באפריל 2013 והפעם קרוב יחסית אלינו – בוקרשט בירת רומניה.
יהיה זה הכנס הראשון עמוק בתוך מזרח אירופה (עד כה כל הכנסים התקיימו במערב אירופה חוץ מכנס אחד בבודפשט) ומן הסתם יעורר עניין רב בשל מצב השוק המקומי שם ובארצות השכנות.